Hormoonvrij spiraal (koperspiraal)

Image

Hormoonvrij spiraal (koperspiraal)

Een koperspiraaltje is een hormoonvrije anticonceptie die geleidelijk een beetje koper afgeeft. Koper verlamt de zaadcellen die de baarmoeder binnenkomen en maakt ze inactief zodat er géén bevruchting kan plaatsvinden. Een koperspiraaltje werkt óók als morning-after spiraal als het geplaatst wordt binnen vijf dagen na onveilig vrijen. Het koperspiraaltje maakt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor de innesteling van een eventueel bevruchte eicel.

De T-Safe koperspiraal is zeer betrouwbaar en is geregistreerd voor een gebruik van 10 jaar. Uiteraard kan je de T-Safe ook voor een kortere periode laten plaatsen, bijvoorbeeld tussen twee zwangerschappen in.

De T-Safe spiraal kan je online bestellen via www.t-safe.nl. Het spiraaltje wordt kosteloos thuisbezorgd. Ook kun je hem afhalen bij ons aan de balie. Indien je aanvullend verzekerd bent en in aanmerking komt voor vergoeding door de verzekeraar dan dien je met een recept de T-Safe spiraal af te halen bij de apotheek. De T-Safe spiraal kost 69 euro.