Echo eigen verzoek en pretecho

Naast de medische echo’s op verwijzing van je verloskundige kan je in ons echocentrum ook altijd zelf een echo laten maken. Deze echo wordt niet vergoed door de verzekeraar en betaal je dus zelf. 

 

Je kunt kiezen uit een 2D of een 3/4D echo. Deze echo’s zijn bedoeld om buiten de medische echo’s om rustig je kindje, eventueel samen met anderen erbij, nog eens te bewonderen.
Bij de 2D echo (het platte zwart/wit beeld) zie je de contouren van je kindje, bij een 3/4D echo zie je stilstaande beelden met diepte (3D) en bij 4D opnames zie je bewegende 3D beelden. Dat betekent dat als je kindje gaapt u dat ook echt “live” kunt zien. De 3/4D echo’s worden binnen ons centrum gemaakt door gecertificeerde echoscopisten die je graag alles vertellen over wat je op de echo ziet.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende pretecho’s:

1. De geslachtsbepaling, we brengen het geslacht van je baby in beeld en maken een aantal mooie printjes.

2. De 2D pretecho, we laten dan de hele baby voorbij komen en leggen dit vast op USB. De opname duurt ongeveer 30 min met geluid. Verder krijg je alle gemaakte foto’s mee op een USB stick en printen we ook nog een aantal foto’s voor je uit.

3. De 3/4D pretecho, je kindje wordt helemaal bekeken in zowel 2D als 3/4D en we leggen dit vast op USB. De opname duurt ongeveer 30 min met geluid. Alle gemaakte foto’s krijg je mee op USB stick en we printen ook nog een aantal mooie foto’s voor je uit.

Mochten er tijdens een pretecho bijzonderheden gezien worden, dan wordt dit gemeld aan de begeleidende vroedvrouw en word je eventueel verwezen voor verder onderzoek.

Wanneer maken?

De geslachtsbepaling kan je in ons echocentrum al laten maken vanaf 14 weken! Dit geldt ook voor meerlingen.

De 2D echo kan je op elk moment in de zwangerschap laten maken

De 3/4D echo is het mooist tussen 24 en 30 weken. Je baby is dan groot genoeg om mooie beelden op te leveren en heeft genoeg onderhuids vet om goed te kunnen zien op wie hij of zij lijkt. Mocht je eerder of later in de zwangerschap een 3/4D echo willen laten maken dan kan dat natuurlijk altijd!

Wanneer je zwanger bent van een meerling is een 3/4D echo het leukst zo vroeg mogelijk in de zwangerschap, dan kunnen de kinderen nog samen in beeld gevangen worden. Je betaalt geen extra toeslag bij ons centrum.

Wel blijft het altijd afhankelijk van de ligging van de baby hoe goed alles in beeld te krijgen is.

Wij wensen je veel plezier tijdens uw 3/4D echo of andere pretecho!

Kosten


Klik hier voor de algemene voorwaarden.Je kan bij ons alleen met pin betalen