Over ons

Over ons

Echo Amsterdam is al sinds 2007 het echo centrum in Amsterdam dat zich specialiseert in verloskundige echo’s en vrouwengezondheidszorg.  Onze missie is medisch hoogwaardige echo’s te maken in een ontspannen en prettige omgeving. Ons team van ervaren en gecertificeerde echoscopisten neemt de tijd om je baby goed in beeld te brengen en legt alles uitgebreid aan je uit. We werken continu aan de kwaliteit van onze echo’s door casuistiek besprekingen, scholing en intercollegiaal overleg. Verder werken we met kwalitatief hoogstaande echoapparatuur, hebben een kwaliteitsmanager in dienst en werken volgens de richtlijnen van het regionaal centrum voor prenatale diagnostiek.

Naast het maken van hoogkwalitatieve echo’s, kun je ook bij ons terecht voor een versie (het draaien van een baby in stuitligging) en hebben we een anticonceptiespreekuur waarbij je een spiraaltje kunt laten plaatsen en/of verwijderen.

Tijdens de zwangerschap krijg je twee echo’s standaard aangeboden en vergoed door de zorgverzekering: de termijnecho en de 20-weken echo. Daarnaast kan het zijn dat je verloskundige je voor extra echo’s verwijst om bijvoorbeeld de groei of de ligging van de baby te controleren of als je bloedverlies hebt. Deze (medische) echo’s worden ook vergoed door je verzekering.

Wil je extra (pret)echo’s in de zwangerschap, dan is dat altijd mogelijk. De verzekering zal deze echo’s niet vergoeden maar op ieder moment van de zwangerschap kun je een echo laten maken. Je hebt hier geen verwijzing voor nodig.

Echo Amsterdam is 7 dagen en 3 avonden per week geopend. Zo kun je een afspraak maken die jou (en je partner) goed uitkomt en kun je in geval van een medische (spoed) echo snel terecht.

Echo Amsterdam is een samenwerkingsverband tussen vijf verloskundigenpraktijken in Amsterdam west, centrum en zuid:

Verloskundigen 101  020-4700067
Geboortecentrum Team Geel  020- 6831640
Geboortecentrum Team Rood  020-6831640
Verloskundigenpraktijk Van der Hoopstraat  020-6828657
Verloskundigenpraktijk Vondelpark
  06-52478953

Wij hopen natuurlijk dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Mocht dit niet zo zijn, heb je klachten of vragen, dan horen we dat graag van je op kwaliteitsmanager@echoamsterdam.nl.
Hier vind je onze klachtenregeling en hier onze privacy verklaring.

Image

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Beste cliënt,

In verband met het niet kunnen handhaven van de 1,5 meter tijdens het maken van een echo willen wij jullie verzoeken om een mondkapje mee te nemen naar de echo.

Voor medische echo's geldt: naast de zwangere mag er maximaal 1 persoon meekomen naar de echo. Neem dus geen kinderen mee!

Voor de pret-echo's geldt: er mogen er 1 volwassene en maximaal 2 kinderen mee komen naar de echo.

Wij vragen jullie om niet te vroeg te komen zodat er niet teveel mensen tegelijk in de wachtkamer zitten.

Bij klachten als hoesten, niezen, koorts en neusverkoudheid vragen wij je om je afspraak telefonisch te verzetten. Een partner met klachten mag niet mee naar binnen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.
met vriendelijke groet,
medewerkers van Echo Amsterdam

Dear cliënt,

Due to the inability to maintain the 1.5 meters range while making an ultrasound, we want to ask you to bring a  facemask to the ultrasound.

For medical cans: you are allowed to bring maximum one extra person besides yourself to your scan. You are not allowed to bring your children.

For scans upon request: one adult and a maximum of 2 children can come to the ultrasound.

Please don't arrive too early to prevent too many people in the waiting room at the same time.
When you or your partner are coughing, sneezing or having a fever, we ask you to reschedule your appointment by telephone.

Thanks for your coöperation,
best regards,
the team of Echo Amsterdam