Hormoonhoudend spiraal

Image

Hormoonhoudend spiraal

Het hormoonspiraal zorgt ervoor dat het slijm in de baarmoederhals ‘taaier’ wordt, waardoor zaadcellen er moeilijker doorheen kunnen. Daarnaast wordt de eisprong soms onderdrukt en wordt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor de innesteling van een eventueel bevruchte eicel.

De Mirena spiraal is zeer betrouwbaar en is geregistreerd voor een gebruik van 5 jaar. Uiteraard kan je de Mirena ook voor een kortere periode laten plaatsen, bijvoorbeeld tussen twee zwangerschappen in. De Mirena spiraal dien je met een recept af te halen bij de apotheek. De Mirena spiraal kost ongeveer 160 euro. Het recept kun je krijgen van onze assistente, je verloskundige of je huisarts.

Kyleena is het nieuwe kleine zusje van Mirena. Dezelfde werking en betrouwbaarheid, maar met minder hormonen (Levonorgestrel). Hij kost ca 140 euro. Kyleena is nu het eerste keus hormoonspiraal, tenzij je last hebt van heftige menstruaties (veel bloedverlies, bv in de overgang) dan heeft Mirena nog de voorkeur.

De kosten voor een spiraal zal je, als je niet aanvullend verzekerd bent, zelf moeten betalen. Vraag bij je zorgverzekeraar na in welke gevallen je een vergoeding voor een spiraaltje krijgt.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Beste cliënt,

In verband met het niet kunnen handhaven van de 1,5 meter tijdens het maken van een echo willen wij jullie verzoeken om een mondkapje mee te nemen naar de echo.

Daarnaast mag er naast de zwangere maximaal 1 persoon meekomen naar de echo. Neem dus geen kinderen mee!   Wij vragen jullie om niet te vroeg te komen zodat er niet teveel mensen tegelijk in de wachtkamer zitten.

Bij klachten als hoesten, niezen, koorts en neusverkoudheid vragen wij je om je afspraak telefonisch te verzetten. Een partner met klachten mag niet mee naar binnen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.
met vriendelijke groet,
medewerkers van Echo Amsterdam

Dear cliënt,

Due to the inability to maintain the 1.5 meters range while making an ultrasound, we want to ask you to bring a  facemask to the ultrasound.

You are allowed to bring maximum one extra person besides yourself to your scan. You are not allowed to bring your children.

Please don't arrive too early to prevent too many people in the waiting room at the same time.
When you or your partner are coughing, sneezing or having a fever, we ask you to reschedule your appointment by telephone.

Thanks for your coöperation,
best regards,
the team of Echo Amsterdam