Hormoonhoudend spiraal

Image

Hormoonhoudend spiraal

Het hormoonspiraal zorgt ervoor dat het slijm in de baarmoederhals ‘taaier’ wordt, waardoor zaadcellen er moeilijker doorheen kunnen. Daarnaast wordt de eisprong soms onderdrukt en wordt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor de innesteling van een eventueel bevruchte eicel.

De Mirena spiraal is zeer betrouwbaar en is geregistreerd voor een gebruik van 6 jaar. Uiteraard kan je de Mirena ook voor een kortere periode laten plaatsen, bijvoorbeeld tussen twee zwangerschappen in. De Mirena spiraal kost ongeveer 160 euro.

Kyleena is het nieuwe kleine zusje van Mirena. Dezelfde werking en betrouwbaarheid, maar met minder hormonen (Levonorgestrel). Hij kost ca 140 euro. Kyleena is nu het eerste keus hormoonspiraal, tenzij je last hebt van heftige menstruaties (veel bloedverlies, bv in de overgang) dan heeft Mirena nog de voorkeur.

Als je met ons de keuze voor je spiraal hebt gemaakt wordt deze door ons bij de online apotheek besteld. Je krijgt per mail een digitale factuur. Als je deze betaalt, wordt de spiraal naar Echo Amsterdam gestuurd en ligt hij voor je klaar wanneer je bij ons komt voor plaatsing. Vergeet niet minimaal een week voor je afspraak te betalen, anders is de spiraal er niet op tijd.

 

De kosten voor een spiraal zal je, als je niet aanvullend verzekerd bent, zelf moeten betalen. Vraag bij je zorgverzekeraar na in welke gevallen je een vergoeding voor een spiraaltje krijgt.