Hormoonvrij spiraal (koperspiraal)

Image

Koperspiraal (hormoonvrij)

Een koperspiraaltje is een hormoonvrije anticonceptie die geleidelijk een beetje koper afgeeft. Koper verlamt de zaadcellen die de baarmoeder binnenkomen en maakt ze inactief zodat er géén bevruchting kan plaatsvinden. Een koperspiraaltje werkt óók als morning-after spiraal als het geplaatst wordt binnen vijf dagen na onveilig vrijen. Het koperspiraaltje maakt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor de innesteling van een eventueel bevruchte eicel.

De T-Safe koperspiraal is zeer betrouwbaar en is geregistreerd voor een gebruik van 10 jaar. Uiteraard kan je de T-Safe ook voor een kortere periode laten plaatsen, bijvoorbeeld tussen twee zwangerschappen in.

De Flexi-T spiraal is geschikt voor een gebruik tot 5 jaar.

Als je met ons de keuze voor een koperspiraal hebt gemaakt, wordt deze door ons bij de online apotheek besteld. Je krijgt per mail een digitale factuur. Als je deze betaalt, wordt de spiraal naar Echo Amsterdam gestuurd en ligt hij voor je klaar wanneer je bij ons komt voor plaatsing. Vergeet niet minimaal een week voor je afspraak te betalen, anders is de spiraal er niet op tijd.

De T-Safe spiraal kost 80 euro, de Flexi-T kost 60 euro. Klik hier voor de patientenfolder voor meer informatie.