Hormoonvrij spiraal (koperspiraal)

Image

T-safe koperspiraal (hormoonvrij)

Een koperspiraaltje is een hormoonvrije anticonceptie die geleidelijk een beetje koper afgeeft. Koper verlamt de zaadcellen die de baarmoeder binnenkomen en maakt ze inactief zodat er géén bevruchting kan plaatsvinden. Een koperspiraaltje werkt óók als morning-after spiraal als het geplaatst wordt binnen vijf dagen na onveilig vrijen. Het koperspiraaltje maakt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor de innesteling van een eventueel bevruchte eicel.

De T-Safe koperspiraal is zeer betrouwbaar en is geregistreerd voor een gebruik van 10 jaar. Uiteraard kan je de T-Safe ook voor een kortere periode laten plaatsen, bijvoorbeeld tussen twee zwangerschappen in.

De T-Safe spiraal kan je online bestellen via www.t-safe.nl. Het spiraaltje wordt dan kosteloos thuisbezorgd. Indien je aanvullend verzekerd bent en in aanmerking komt voor vergoeding door de verzekeraar dien je het spiraal met een recept af te halen bij de apotheek. Dit recept kun je bij ons ophalen of we kunnen het per post aan je sturen. Je kunt het ook van je huisarts of verloskundige krijgen. De T-Safe spiraal kost 69 euro. Klik hier voor de patientenfolder voor meer informatie.