Echo’s op medische indicatie

Image

Echo's op medische indicatie

Tijdens de zwangerschap kan de verloskundige een echo aanvragen om bepaalde zaken uit te sluiten of op te sporen. Voorbeelden van deze echo’s op medische indicatie zijn groeiecho’s (het meten van de grootte van de baby), liggingsecho’s (ligt de baby met het hoofdje naar beneden?) en echo’s om te bepalen waar de placenta ligt. Ook spoed echo’s, zoals bij bloedverlies vallen hieronder. Soms is hiervoor tweemaal een echo nodig. Deze echo’s worden altijd vergoed door de verzekering.

Image

Beste cliënt,

In verband met het niet kunnen handhaven van de 1,5 meter tijdens het maken van een echo willen wij jullie verzoeken om een mondkapje mee te nemen naar de echo.

Daarnaast mag er naast de zwangere maximaal 1 persoon meekomen naar de echo. Neem dus geen kinderen mee! Wij vragen jullie om niet te vroeg te komen zodat er niet teveel mensen tegelijk in de wachtkamer zitten.

Bij klachten als hoesten, niezen, koorts en neusverkoudheid vragen wij je om je afspraak telefonisch te verzetten. Een partner met klachten mag niet mee naar binnen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.
met vriendelijke groet,
medewerkers van Echo Amsterdam

 

Dear cliënt,

Due to the inability to maintain the 1.5 meters range while making an ultrasound, we want to ask you to bring a  facemask to the ultrasound.

You are allowed to bring maximum one extra person besides yourself to your scan. You are not allowed to bring your children.

Please don't arrive too early to prevent too many people in the waiting room at the same time.
When you or your partner are coughing, sneezing or having a fever, we ask you to reschedule your appointment by telephone.

Thanks for your coöperation,
best regards,
the team of Echo Amsterdam