Gynaecologische echo’s

Image

Gynaecologische echo's

Je kunt ook bij ons terecht voor een gynaecologische echo.

Een gynaecologische echo kan door de huisarts worden aangevraagd wanneer er sprake is van:

  • Pijnklachten in de onderbuik
  • Stoornissen van de menstruatiecyclus zoals tussentijds bloedverlies, uitblijven van de menstruatie of toename van het bloedverlies tijdens de menstruatie.
  • Controle van een spiraal
  • Follikel metingen of andere echo’s ten behoeve van een fertiliteitstraject

 

Een gynaecologische echo inboeken kan niet via de website, graag telefonisch via onze assistente op tel nr: 020-6166990.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze gespecialiseerde echoscopiste zal met behulp van een kleine langwerpige echo-kop inwendig de baarmoeder, eierstokken en onderbuik beoordelen.

Voor een optimale beeldvorming tijdens het echo onderzoek is het prettig als je een lege blaas hebt. Je kunt in de echokamer eventueel nog gebruik maken van het toilet. Een inwendig echo-onderzoek is over het algemeen niet pijnlijk.

Onze echoscopiste zal je op je gemak stellen voor zij aan het onderzoek begint en zal altijd goed uitleggen wat zij doet en je vertellen wat zij ziet.

Na het onderzoek krijg je een brief met de uitslag mee of deze wordt door ons naar de huisarts gestuurd.

Jouw huisarts zal de resultaten van het onderzoek met je bespreken en besluiten of er eventueel nog vervolg onderzoek nodig is.

Bij Echo Amsterdam werken uitsluitend ervaren, vrouwelijke echoscopistes. Er zijn bij ons geen artsen in opleiding of andere stagieres aanwezig.

Let op: Je dient dit onderzoek a 75 euro (na 18 uur en in week-end 85 euro) zelf te betalen omdat er nog geen tarief is dat de verzekering aan ons vergoedt. Je krijgt indien gewenst een factuur mee die je kunt proberen in te dienen bij je verzekering. Vaak ben je alsnog goedkoper uit door deze echo bij ons zelf te betalen. Een echo in het ziekenhuis gaat immers ten koste van je eigen risico en kost ruim 100,- euro.

Image